Održano finale „Lige malih šampiona”

0
487

Velika hala Poslovno-sportskog centra „Pinki” u Sremskoj Mitrovici bila je domaćin sportske manifestacije namenjene deci predškolskog uzrasta pod nazivom „Liga malih šampiona”. Organizatori takmičenja bili su Sportski savez Grada, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije.

Finalno takmičenje okupilo je 270 takmičara, dece predškolskog uzrasta i malo starijeg uzrasta, od pet do sedam godina. Učestvovali su samo pobednici iz svih objekata predškolskih ustanova.

Ovo je projekat nacionalnog karaktera i podrazumeva takmičenje dece uzrasne kategorije starija grupa i predškolci tj. pripremni predškolski program, uzrasta pet-šest i šest-sedam godina. Takmičenje se odigrava u dve discipline, štafetni motorički poligon koji je namenjen deci starijeg i predškolskog uzrasta i štafetna trka, trka na 2.000 cm. Okupili smo veliki broj dece do kojih smo došli tako što smo u prethodnom periodu obilazili sve objekte Predškolske ustanove i došli smo do najbržih, najspretnijih. Oni su danas prezentacija svega što smo uradili.” – rekla je Zorana Jakovljević u ime mitrovačkog Sportskog saveza.

Ovo je prva godina organizacije takmičenja za decu predškolskog uzrasta, a takmičenja se održavaju u jedanaest gradova širom Srbije. Sremska Mitrovica je imala čast da bude učesnik već ove prve godine u pilot-projektu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here