ODVRATNO! Radikali traže povećanje odborničkih naknada

1
826

Kako saznajemo u krugovima bliskim lokalnom rukovodstvu SRS, odbornici ove stranke u Gradskoj skupštini nameravaju da pokrenu inicijativu da se odborničke naknade sa 20.000 dinara povećaju na 30.000 dinara.

Radikali to pravdaju povećanim troškovima života u proteklih nekoliko godina koliko te naknade nisu povećavane.

[espro-slider id=12733]

Ipak, kada je reč o odborničkim naknadama treba reći da su one u Sremskoj Mitrovici među najvišim u Srbiji, te da je i ova cifra od 20 hiljada dinara koja se dobija za sat vremena sednice lokalne Skupštine prst u oko desetinama hiljada sugrađana od kojih mnogi mogu samo da sanjaju radno mesto, da se i ne pominju oni koji u privatnom sektoru rade ceo mesec u tri smene za taj novac.

U toku predizborne kampanje, mitrovački odbor SRS-a je predstavio i nekakav lokalni program u kojem se tobože zalagao za uštedu u radu gradskog parlamenta.

Nakon izbora, ne samo što su pogazili svoja predizborna obećanja, već su i ušli u vladajuću koaliciju sa strankama kao što su LSV Nenada Čanka i LDP Čedomira Jovanovića. Čak su im prestali smetati i dojučerašnji izdajnici ideja Vojislava Šešelja koji su postali članovi SNS-a.

radikali3Po našim poslednjim saznanjima, mitrovački radikali spremaju i svog kandidata za pomoćnika gradonačelnika (kojih će, uzgred, opet biti petoro), iako su tokom predizborne kampanje obećavali ukidanje funkcija koje ničemu ne služe kako bi se taj novac usmerio trudnicama, mladim bračnim parovima, deci i u infrastrukturu.

Kako stvari stoje, nakon izbora svi vrlo brzo zaboravljaju i na trudnice i na decu, pa tako i mitrovački radikali.

 

(Milan Milivojević)

1 COMMENT

  1. Napadali naprednjake,češljali kobajagi Upravu za kulturu i sport,a kad su dobili da udju u vlast očešljali budžet samo tako. Dno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here