Opšta bolnica dobila opremu vrednu 22 miliona dinara

0
853

Mitrovačka Opšta bolnica, sredstvima koje je obezbedila Vlada AP Vojvodine, nabavila je opremu i aparate, vrednu 22 miliona dinara – reč je o ultrazvučnom aparatu  za Službu ginekologije i akušerstva, pokretnom RTG aparatu za Službu za radiološku dijagnostiku (koji sada omogućava grafiju pluća ležećim pacijentima), elektrokauteru za hiruršku operacionu salu i 2 blateksa (uređaji za pranje i dezinfekciju noćnih posuda) za Službu opšte hirurgije i Jedinicu intenzivne nege. 

Bolnica je nabavila i digitalni mamogaf (Služba za radiologiju), u vrednosti 7 miliona dinara, obezbeđenih posredstvom Ministarstva pravde koja su dobijena preko institucije oportuniteta.

Svaki od ovih aparata, koji su novije generacije, doneće bolje i efikasnije lečenje i dijagnostiku, a lekarima savremeniji pristup u lečenju i izlečenju obolelih.

U toku je novi konkurs Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, a takođe smo konkurisali i kod Svetske banke za dodatnu opremu i neophodne  aparate. S obzirom na veliki broj pacijenata koji se ovde leče, očekujemo da ćemo ih i dobiti”- rekao je Prim.dr Dragan Malobabić v.d. direktora mitrovačke Opšte bolnice, istakavši da će do kraja godine ulaganja u ovu zdravstvenu ustanovu iznositi između 60 i 70 miliona dinara.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here