OPŠTA BOLNICA: Novi aparati u Službi za patologiju

0
723

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici nabavila je nove aparate u Odseku za kliničku patologiju. Na taj način biće unapređen rad lekara na polju histopatološke analize uzorkovanog materijala, čime će se preciznije određivati terapija.

Služba za patologiju ima mali broj zaposlenih ali ogroman broj pregleda i jedna je od opterećenijih službi u bolnici. Nabavljeni su: Tkivni procesor, kriotom, aparat za kalupljenje, dva rotaciona mikrotoma i fioke sa slajdovima i kasetama. Pored ove opreme, bolnica je dobila i nov porođajni sto, a sredstva za nabavku obezbedila je Vlada AP Vojvodine, po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Ukupna vrednost novih medicinskih aparata i opreme je nešto preko 18 miliona dinara.

Patologija je jedan od ključnih delova bolnice. Sav materijal koji se dobija na operacijama ovde dolazi na analizu. Poslednji put je ozbiljnija oprema dobijena pre četvrt veka. Dobili smo suvremeni tkivni procesor, uređaj koji u toku noći radi, kako ne bi opterećivali naše osoblje mimo radnog vremena, a koristi i hemikalije koje su štetne po zdravlje, ima oko dva, tri puta veći kapacitet u odnosu na prethodnu opremu.” – objasnio je prim.dr Dragan Malobabić, v.d.direktora Opšte bolnice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here