Optužnica za DVOSTRUKO UBISTVO u Erdeviku NA DOPUNI

1
4104

Viši sud u Sremskoj Mitrovici vratio je tužilaštvu na dopunu optužnicu protiv Predraga Gnjidića (53) iz Šida, osumnjičenog za ubistvo supruge Branislave Gnjidić (49) i Miroslava Bojića (55) iz Šida, koje se dogodilo maja prošle godine u osnovnoj školi u Erdeviku.

Prema optužnici, koju je polovinom novembra prošle godine podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, Gnjidić se tereti za tri krivična dela i to teško ubistvo, nedozovoljenu proizvodnju, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti. Veće Višeg suda je tu optužnicu vratilo na dopunu, ali nije saopšteno zbog čega.

Zločin se, po rečima izvora bliskog istrazi, dogodio zbog ljubomore. Tog kobnog jutra, Predrag je došao u školu gde je njegova supruga Branislava radila kao direktor, a Miroslav kao vozač, pa je najverovatnije zbog sumnji da su njih dvoje u ljubavnoj vezi, iz automatske puške najpre ubio ženu, a zatim i njenog kolegu.

Nakon ove krvave drame, kružile su razne priče, da je Branislava napustila muža i da je htela da započne zajednički život sa Miroslavom, koji je već bio razveden, ali da sa tim nije mogao da se pomiri Predrag. Da je bilo nesuglasica u ovom braku, potvrdila je za medije i Branislavina majka Olgica, koja je rekla da joj se ćerka vratila tri dana pre krvavog pira.

Bili su u braku 24 godine, dugo je trpela psihičko nasilje, maltretirao je i decu. Ona se povlačila u sebe, mnogo je radila da bi sačuvala mir u kući. Bojić joj se s vremenom dopao, shvatila je da može da ima drugačiji život – ispričala je Olgica dan nakon zločina.

(S. Kostić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here