Otvoren 22. Rumski likovni salon

0
449

Na 22. Rumskom likovnom salonu, koji je tradicionalno otvoren u Kulturnom centru „Brana Crnčević”, učestvovalo je 38 umetnika, a pobednik je Miroslav Munižaba iz Sremske Mitrovice. Drugu nagradu osvojio je Ivan Cajzlov, dok je treća pripala Predragu Peđi Jovoviću. Radove posetioci mogu pogledati do 21. januara.

Munižaba se predstavio sa dva rada u kombinovanoj tehnici, enformel sa pojedinim prepoznatljivim elementima.

Već duže vreme radim slike tog tipa, a inspiraciju pronalazim u delima Lazara Vozarevića – pojasnio je Munižaba. – Slika koja je dobila nagradu je bila izložena na oktobarskom salonu u Šapcu. Zadovoljan sam, jer je ovo treća nagrada koju dobijam u Rumi. Do sada sam imao dve samostalne izložbe u Rumi, a uskoro će biti upriličena i treća.

Vajarka Ljiljana Vojvodić, članica Umetničkog saveta Galerija KC-a istakla je da je salon okupio veliki broj umetnika i da se nada da će i ubuduće biti tako.

Zastupljeni su autori iz celog Srema koji su prikazali mnogo zanimljivih tehnika počevši od grafika, slika i neobičnih načina slikanja. Izbor je bogat i to govori o lepoti stvaranja i mogućnostima da svaki umetnik pokaže svoj lični rukopis – rekao je Ljiljana Vojvodić. – To je bogatstvo Salona, ideja i tema. Za svaku pohvalu je pošto su se odazvali pre svega umetnici koji su i ranije učestvovali, a ove godine imamo i nekoliko talentovanih mladih stvaralaca.

Kako je objasnila Ljiljana Vojvodić poseban kuriozitet izložbe je delo „Biodiverzitet jezera i park šume Borkovac“ . Reč je o, kako je kazala, remek delu koje je okupilo velik broj učesnika i po tome je neobičan rad, bio je izložen i u Beogradu u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić”, a predstavljeno je jezero na koje su žitelji Rume i Sremske Mitrovice izuzetno ponosni.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here