Otvoren distributivni centar poljoprivredne mehanizacije „Džon Dir”

0
1568

U Sremskoj Mitrovici je otvoren distributivno-logistički centar poljoprivredne mehanizacije „Džon Dir” koji su svečano otvorili ministri poljoprivrede Mađarske i Srbije, Ištvan Nađ i Branislav Nedimović.

Prodajni centar mađarske kompanije„Kite” d.o.o., generalnog zastupnika „Džon Dir” mašina, u radnoj zoni “Sever”, kod auto-puta, imaće kompleks objekata je površine 1.000 m2, a celokupan zatvoren i otvoren prostor nalazi se na površini 2,1 ha. Investiciju je realizovala u najvećoj meri HEPA – mađarska agencija za promociju izvoza.

Ovaj centar, pored distributivnog, imaće i edukativni karakter, što je od važnosti za savremene poljoprivrednike.

 “Velika je stvar da simbol poljoprivrede u svetu, „Džon Dir”, bude baš ovde, u Sremskoj Mitrovici, ali bez ljudi iz kompanije KITE to ne bi moglo. Naravno, i bez srpskih poljoprivrednika, sa kojima ćemo zajedno imati jednu dobru bazu iz koje ćemo moći da razvijamo poljoprivredu. Naši partneri se neće ljutiti zato što moram da kažem da su bili malo nepoverljivi u smislu ima li ovde dovoljno posla, ima li prostora za biznis, a danas mi kažu kako ne mogu da poveruju koliko posla zaista ima.”- rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedmović.

Ova investicija u Industrijskoj zoni „Sever” podrazumeva zatvoren skladišni prostor za rezervne delove, opremu, proizvode iz sektora agronomije i servisnu radionicu, a upotpunjuje ih prostor za skladištenje mašina na otvorenom i njihovu demonstraciju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here