Otvoren novi put Mačvanska Mitrovica – Zasavica II

0
806

Put od Mačvanske Mitrovice ka Ravnju, koji je asfaltiran tokom prošle sedmice – otvoren je za saobraćaj.

Radovi na deonici do Zasavice II obuhvatali su uklanjanje gornjeg sloja asfalta i postavljanje novog sloja. Rekonstruisano je u ukupno 3,4 kilometra puta u okviru ove faze radova, a put je ujedno i proširen na širinu od šest metara.

Ovaj put je bio dosta devastiran i prilično opasan, a ima dosta saobraćaja zbog potreba Brodogradilišta Vahali tako da smo sada zaštitili pre svega, ljude i vozače koji ovuda prolaze uz ovu biciklističku stazu koja je urađena prošle godine. Ovo je odličan primer kako treba moderan saobraćaj da izgleda. Ovde radi i 500 ljudi u jednoj od najuspešnijih mitrovačkih kompanija i oni svakodnevno dopremaju materijal za gradnju, pored toga u pravcu Zasavice II je Prirodni rezervat i ima mnogo turista, posetilaca i mnogo autobusa koji tamo dolaze. Sve ove činjenice opravdavaju ovu investiciju i ona će se isplatiti ne samo gradu Sremska Mitrovica nego i svima koji žive u ovim mestima.”- izjavio je gradonačelnik Vladimir Sanader.

Investitor radova na rekonstrukciji puta između Mačvanske i Zasavice II je Javno preduzeće „Putevi Srbije”, a izvođač je „Sremput”. Vrednost radova iznosi 87 miliona dinara. Radovi su obuhvatili zamenu dela posteljice, odnosno materijala koji nosi sam asfalt i postavljanje potpuno novog asfalta u debljinama od 8 i 5 cm i to nosećeg i habajućeg sloja.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here