Otvoreno senzorno igralište za decu u ŠOSO „Radivoj Popović”

0
903

U dvorištu ŠOSO „Radivoj Popović” otvoreno je senzorno igralište za decu, realizovano uz finansijsku  pomoć kompanije „EatonElectic doo” Sremska Mitrovica, PU „Stonogica” Sremska Mitrovica, Gradske uprave za obrazovanje i VKK „Sremci” Sremska Mitrovica.

Senzorno igralište svečano je otvorio Vladimir Pavlović predsednik Skupštine grada naglasivši da je ovo samo jedno u nizu igrališta koja će Sremska Mitrovica da završi do kraja ove godine.

“Pozvao bih sve zainteresovane da se priključe ovom jednom velikom spremanju,  jednoj velikoj akciji, trenutno se još uvek radi popis svih igrališta u gradu, ona najugroženija u najnebezbednijem stanju radićemo  prvoda krenemo time se bavi sportska inspekcija i mi ćemo sačekati njihovo mišljenje i čim da dobijemo idemo u akciju.”- rekao je Pavlović.

„Ovo je naša edukativna platforma jer je to nešto vrlo konkretno, vrlo opipljivo, to su konkretni predmeti, konkretni materijali, bitno je to je što njima sve dostupno u svakom trenutku u školskom dvorištu što jako mnogo znači za njihov sezorni razvoj i za njihove psihomotorne sposobnosti. Veliki benefit imaju deca iz redovne populacije jer imamo dosta učenika koji su na dodatnoj podršci kod nas i koji dolaze ovde jednom ili dva puta sedmično i naravno koriste to senzorno igralište. Deca prolaze poligon spretnosti, koji nije takmičarskog duha, zbog samog sastava dece jer tu su i osnovci i predškolci, nego je inkluzivni poligon,” – objasnila je Milica Vitorović, diplomirani defektolog oligofrenolog i koordinator Projekta senzornog igrališta.

Senzorno igralište se sastoji iz senzornih tabli, senzorne staze, senzornog vrta koji koriste srednjoškolci cvećari, vrtlari, a sve je oplemenjeno poligonom i centrima za odmor, rekreaciju i igru gde deca mogu da provode slobodno vreme.

Ovo igralište će pomoći deci sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom da učestvuju u zajedničkim aktivnostima sa drugom decom, da se osećaju manje izolovanom i da se i ona, kao i njihove porodice integrišu u zajednicu. 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here