Ove godine se OBNAVLJA kulturno-istorijsko jezgro Sremskih Karlovaca

0
210

Sredinom godine počinje sveobuhvatno uređenje centra Sremskih Karlovaca kao i rekonstrukcija fasada privatnih objekata koji imaju izuzetan kulturno-istorijski značaj za Sremske Karlovce“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon sastanka sa predsednikom Opštine Sremski Karlovci Aleksandrom Stojkečićem.

Predsednik Mirović je danas obišao i završne radove na rekonstrukciji fasade Saborne crkve i Patrijaršijskog dvora.

Dogovorili smo danas sa predsednikom Opštine da ćemo nastaviti sa rekonstrukcijom fasada i drugih objekata na Trgu Branka Radičevića. U ovom trenutku imamo 19 projekata sa građevinskom dozvolom“, istakao je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada pre dve godine formirala budžetski Fond za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca, koji ima za cilj očuvanje i obnovu kulturno-istorijskog nasleđa.

Posla ima mnogo, ali veoma sam zadovoljan jer sve što smo planirali ide svojim tokom“, ocenio je Mirović i dodao da je u planu i rekonstrukcija državnog puta koji ide kroz Sremske Karlovce.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić izjavio je da će uređenje Sremskih Karlovaca biti na dobrobit svih građana i da će doprineti razvoju verskog i kulturnog turizma.

Privode se kraju radovi na obnovi jednog od naših najlepših hramova – Saborne crkve Svetog Nikolaja. Ovim činom odajemo počast svima onima koji su dali doprinos unapređenju Sremskih Karlovaca, njegovoj duhovnosti i kulturi“, kazao je episkop sremski Vasilije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here