Ovo su mesta gde će se deliti DEZINFEKCIONA TEČNOST za mitrovačka domaćinstva

0
2631

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ juče je počelo sa distribucijom dezinfekcionog sredstva za sva domaćinstva na području gradskih i seoskih mesnih zajednica na području Sremske Mitrovice. 

Natrijum hipo-hlorit koji se proizvodi u ovom preduzeću razblažen je u razmeri 1:9 i kao takav može se bezbedno koristiti, bez daljeg razblaživanja.

Tokom jučerašnjeg dana postavljeni su punktovi na kojima će građani moći da sipaju tečnost za dezinfekciju. U samom gradskom području cisterne sa tečnošću biće postavljene na sledećim mestima:

Naselje „Nikola Tesla“ kod Osnove škole „Sveti Sava“ – Mesna zajednica.

Naselje „29. novembar“ kod Srednje ekonomske škole „9. Maj“ – Mesna zajednica

Naselje Kamenjar – Kod tržnog centa „Sava Home“

Naselje „Sutjeska“ kod prostorija Mesne zajednice

Naselje „22 Avgust“ kod ambulante – Mesna zajednica

Naselje „Matije Hudji“ ispred prostorija Mesne zajednice

Naselje „Blok B“ ispred apoteke kod prostorija Mesnee zajednice

Naselje „Centar“ – šetalište

Kako je u izjavi za medije rekao Borislav Babić, v.d.direktora JKP Vodovod distribucija natrijum hipo hlorita je počela i odvijaće se svakodnevno. Ovo sredstvo je namenjeno za dezinfekciju površina u domaćinstvu i sanitarija, a nikako za ličnu higijenu.

Zamolio bih sve građane da ne žure i ne stvaraju gužve i da se drže propisanih rastojanja. Sredstva za dezinfekciju će biti dovoljni za sve. Cisterne će se svakodnevno dopunjavati, pa će svako imati dovoljno natrijum hipo-hlorita za svoje domaćinstvo“, rekao je Babić.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here