Pećinačka „Lekcija“ na Vojvođanskom festivalu u Bačkoj Palanci

0
364

Komična drama pod nazivom „Lekcija“ rađena u produkciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouparve biće izvedena u utorak 27. septembra ove godine u Koncertnoj sali Muzeja grada u Bačkoj Palanci s početkom u 18 časova i to u okviru Vojvođanskog festivala novih i kamernih teatarskih formi koji će se po 28. put održati u Kulturnom centru Bačka Palanka u saradnji sa Savezom umetničkog stvaralašatva Vojvodine.

Jednočasovna ambijentalna predstava rađena je po tekstu rumunskog i francuskog utemeljivača pravca „Teatra apsurda“ Ežena Joneska u režiji studenta pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodana Stankovića iz Pećinaca, dok uloge tumače: Aleksandra Opačić, Bojan Naić i Merima Radivojević.

U takmičarskom delu programa festivala koji traje od 27. do 29. septembra, pored članova Dramske sekcije Kulturnog centra u Pećincima, nastupiće i članovi Kreativnog centra „Artelje“ iz Inđije sa predstavom „Neka bude anonimno“ i članovi Novosadskog amaterskog pozorišta sa predstavom „Boing, boing“.

Podsetimo, „Lekcija“ je jedna od osam najboljih predstava u Sremu koja je na Zonskoj smotri amaterskog dramskog stvaralaštva u Beočinu polovinom aprila ove godine ostvarila plasman na 28. Vojvođanski festival novih i kamernih teatarskih formi.

Pored toga, na Smotri u Beočinu žiri publike nagradio je Aleksandru Opačić za najbolju žensku ulogu, a Bojana Naića za najbolju mušku ulogu, dok je Merima Radivojević dobila dve nagrade – od selektora za glumačko ostvarenje na festivalu i od žirija publike za najbolju sporednu žensku ulogu. Polovinom jula ove godine predstava je izvedena na četvrtom Međunarodnom susretu varoških pozorišta u Gornjem Milanovcu. Predstava je do sada u Pećincima izvedena tri puta.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here