Pet medalja za mitrovačke atletičare na juniorkom Prvenstvu Srbije

0
404

Tokom vikenda u Kraljevu je održano atletsko prvenstvo Srbije za mlađe juniore na kojem je nastupilo pet članova AK „Srem“ a bilans je jedna zlatna, jedna bronzana medalja, dva četvrta i jedno deseto mesto. Drugi mitrovački klub AK “Sirmium” osvojio je tri medalje, jednu zlatnu i dve srebrne.

Andrej Joksimović je u trci na 2000m sa preprekama jednom samouverenom i hrabrom trkom stigao do pobede rezultatom 6:27,32. Bez većih problema je izdržao prvi deo trke sa dosta promena da bi se nakon 1000m odvojio i solo završnicom potvrdio zlato.

Teodora Samac je vodila veliku borbu u bacanju koplja (500g) i hicem u poslednjoj seriji od 39,54m obezbedila sebi bronzanu medalju u ozbiljnoj konkurenciji.

Drljača Siniša je u bacanju koplja (700g) bio nadomak medalje, 45cm ga je delilo od bronze ali 45,80m ipak nije bilo dovoljno. Mila Miljković je takođe morala da se zadovolji četvrtom pozicijom u disciplini bacanje kladiva (3kg) koje je dobacila do daljine od 37,76m. Milana Simić je u skoku u dalj bila deseta sa skromnih 5,18m.

Čančarević Anja je u bacanju kugle, novim ličnim rekordom od 13.13m, postala vicešampionka Srbije u kategoriji mlađih juniorki.

Najuspešnija bila je Milanović Vanja, koja je fantastičnim nastupima u oba dana osvojila dve medalje. Najpre je prvog dana novim ličnim rekordom na 100m od 12.19s za samo 1 stotinku izgubila zlato, odnosno postala vicešampionka Srbije, da bi u nedelju u disciplini 200m ubedljivo trijumfovala takođe novim ličnim rekordom i izuzetnim rezultatom od 24.95s!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(AKS)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here