Po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda!

0
3220

U Novom Sadu danas je proglašena vanredna situacija zbog pogoršane epidemiološke situacije nastale širenjem epidemije zarazne bolesti Kovid19.

Odluka je doneta na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u cilju sprovođenja operativnih mera zaštite bezbednosti života i zdravlja stanovništva na teritoriji Grada.

Odluka o proglašenju vanredne situacije predstavlja instrument kojim Grad stvara uslove za stavljanje na raspolaganje svih resursa na teritoriji grada u potrebnom kapacitetu. Radi se o integrisanom obliku organizovanja i upravljanja subjektima sistema, a u cilju podrške sprovođenja operativnih mera na suzbijanju širenja i posledica zarazne bolesti Kovid19.

  • Do sada donete Naredbe i akti Gradskog štaba za vanredne situacije ostaju na snazi, te apelujemo na građane da se pridržavaju donetih mera, jer jedino tako možemo sačuvati zdravlje – piše u saopštenju.

Cela Vojvodina kritično

U Vojvodini je u prethodna 24 časa registrovano još 1.755 obolelih od virusa korona, a Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuje kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

  • U svim opštinama Vojvodine i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu i Sremskoj Mitrovici – navodi ova zdravstvena ustanova.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 20.176. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 7.470, potom slede Pančevo i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

  • Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema – kažu u Institutu.

Podsetimo da je i juče u Novom Sadu oboren rekord kada je u pitanju broj hospitalizovanih kovid pacijenata – u kovid bolnicama se leči njih 458. U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе hospitalizovano je 335 pаciјenata, od kojih je 23 na repisatorima.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 28 оbоlеlih оd korone, do se u Institutu za plućne bolesti nalazi 95 pacijenata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here