Počela grejna sezona: STANOVI TOPLI!

0
567

Iako grejna sezona, po planu, počinje 15. oktobra, JKP “Toplifikacija”, zbog niskih temperatura, danas je počela da greje radijatore u stanovima.

Tim povodom su gradonačelnik Vladimir Sanader i direktor JKP „Toplifikacija” Slavko Sladojević  kotlarnicu u naselju Stari most.

“S obzirom da su dnevne temperature danas već ispod onih temperatura na osnovu kojih se može pustiti grejanje, krećmoe sa grejanjem Mitrovčana. Svi sistemi za grejanje su spremni, remontovani u toku letnje sezone tako da i ovu grejnu sezonu dočekujemo spremni.” – rekao je, tokom posete, gradonačelnik Sanader.

U JKP „Toplifikacija” su pre desetak dana završili tople probe. Površina koju greju iznosi ukupno oko 240 hiljada kvadrata poslovnog i stambenog prostora.

Slavko Sladojević, direktor JKP „Toplifikacija”, izrazio je zadovoljstvo onim što je video tokom obilaska kotlarnice:

Što se tiče pokretanja toplovodne mreže, sve je prošlo u najboljem redu. Pre 15 dana mi smo završili funkcionalne hladne probe, proveren je kompletan sistem i za sada sve funkcioniše u najboljem redu. Ne koristimo mazut, njega čuvamo u rezervi, radimno na gas i biomasu, kojih ima sasvim dovoljno. Što se tiče naših investicija, najveća investicija bila je Jupiterova ulica koja nam je bila najveća boljka na toplovodu i to smo uspeli da saniramo ove godine. Naše grejanje koristi 3400 stanova, a poslovnog prostora ima oko 80.000 kvadrata što sa stanovima čini ukupno oko 240.000 kvadrata.”

Kako navodi Sladojević, cena daljinskog grejanja će ostati nepromenjena i za sada nema naznaka da bi do promene moglo doći.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here