Počela igradnja distributivnog centra Džon Dir mehanizacije

0
1889

Distributivni centar mađarske Kompanije KITE d.o.o. , koji je zastupnik za Srbiju proizvođača traktora Džon Dir, nakon prošlogodišnje najave, počeo je da se gradi u Sremskoj Mitrovici.

Kako je saopšteno, ovaj centar biće izgrađen na na površini od 2,1 ha, u Industrijskoj zoni Sever, u neposrednoj blizini Hipodroma. U kompleksu objekata na više od 1.000 m2, nalaziće se kancelarije, izložbeni saloni, radionice i zatvorena skladišta. Pored kompleksa zgrada nalaziće se i otvoreni izložbeni plato, površine od skoro 1.000 m2, za izlaganje i skladištenje velikih mašina.

Radove na izgradnji ovog distributivnog centra obišla je mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović koja je istakla:

Distributivni centar kompanije KITE biće od velike pomoći, ne samo ratarima i poljoprivrednicima u Sremskoj Mitrovici, nego i iz celog regiona. U ovom distributivnom, logističkom i edukativnom centru mogu dobiti sve potrebne informacije, moći će čak i svoje stare Džon Dir traktore da popravljaju, imaće i nove delove, sve što im je potrebno da bi pospešili svoju proizvodnju. Kraj radova predviđen je tokom 2021. godine.”

Kompanija KITE d.o.o. je za poslednjih nekoliko godina postala široko poznata među poljoprivrednicima u Srbiji, kao distributer visokokvalitetnih novih Džon Dir mašina, sa stalnom tendencijom rasta prometa i udela na tržištu. Kao rezultat povećanja prometa i obima aktivnosti, kompanija je proširila svoje delovanje, sa centralne lokacije u Novom Sadu na distiributivne centre u nekoliko gradova.

„Kompanija KITE d.o.o. osnovana je u oktobru 2016. godine, kao  ćerka firma korporacije koja je registrovana u Mađarskoj. Ulaskom kompanije na tržište Republike Srbije, poljoprivrednici širom Srbije imaće i priliku da primene i savremene, ekološki prihvatljive tehnologije, čija ekspanzija je jedan od strateških ciljeva kompanije. Zaposlili smo 14 radnika prilikom početka rada u Srbiji, a trenutno imamo preko 70 radnika, od toga nepunih 60 u mehanizaciji i preko 15 u agronomiji.“- predstavio je svoju kompaniju Imre Kiš, generalni direktor  KITE d.o.o. u Srbiji i dodao:

„KITE ovde u Srbiji pokriva i agronomiju i mehanizaciju, u oblasti agronomije distribuira svetske brendove, isto tako ih zastupa u mehanizaciji. Prodajemo novu mehanizaciju, rezervne delove i servisiramo već pomenute brendove, mahom Džon Dir, GCD i Kune. Ovde ćemo za početak zaposliti šest ljudi u komercijali i u servisnoj službi. Ono što moram da napomenem, kad smo tražili lokaciju ovde u Sremu, imali smo i dobili smo jako lepu i konstruktivnu podršku od strane lokalne samouprave Sremske Mitrovice, zato smo odlučili da baš ovde gradimo naš budući centar. U Sremskoj Mitrovici mislim da smo dobili jednu od najboljih lokacija gledano sa strane poslovanja i naše delatnosti.”

Ceo projekat započet u Sremskoj Mitrovici i Čeneju koštaće preko tri miliona evra, prema rečima direktora  Kiša, od toga 50% finansira sam KITE.doo, a 50% od tog iznosa, dobili su kao podsticaj od HEPE Fondacije za razvoj Zapadnog Balkana.

Radovi su započeti 30. novembra ove godine i u planu je da budu završeni do 31. oktobra naredne godine.

Objekat treba da bude stavljen u funkciju do kraja sledeće godine i da radi punim kapacitetom. Gradnja u Sremskoj Mitrovici na ovoj lokaciji radiće se fazno, u ovoj prvoj fazi gradi se objekat od nešto preko 1.000 kvadrata, a u drugoj fazi treba da dograde skladišni prostor i u trećoj objekat za sektor agronomije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here