Počela izgradnja fabrike Thermowool u Šidu

0
1959

Fabrika Thermowool iz Austrije počela je izgradnju proizvodne hale na prostoru industrijske zone u Adaševcima, kraj Šida.

Kompanija Thermowool iz Austrije krajem februara kupila je zemljište od Direkcije za državnu imovinu Republike Srbije za igradnju fabrike i pokretanje proizvodnje u industrijskoj zoni kod Adaševaca.

Zbog pandemije korona virusom, izgradnja je započela nešto kasnije u odnosu na planiranu dinamiku, a završetak radova i pokretanje proizvodnje očekuje se krajem godine.

Na parceli ukupne površina 100.062 m² planira se izgradnja poslovno-proizvodnog objekta za proizvodnju staklenih vlakana (staklene vune), koja se koristi kao izolator u građevinarstvu i industriji, kao i prateća infrastruktura, sa zaštitnim i dekorativnim zelenilom.

U planu je gradnja dve proizvodne hale, skladišta i upravnog dela, kao i saobraćajnih i manipulativnih površina u okviru kompleksa.

Kako je početkom godine najavio zamenik predsednika opštine Šid, Zoran Semenović, austrijski investitor, koji već ima pogon u Sremskoj Mitrovici, u Šidu bi trebalo da zaposli 60 radnika.

(ekapija.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here