Počela obnova ambulante u Radenkoviću

0
706

Posle decenije i po čekanja, počela je rekonstrukcija ambulante u selu Radenković, za koju su Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici izdvojile gotovo šest i po miliona dinara.

– Radovi će obuhvatiti izolaciju i fasadu, te potpunu zamenu elektro i vodovodnih instalacija, odnosno stolarije. Po završetku posla, u ovo mačvansko selo sa oko 900 stanovnika lekar će dolaziti tri puta sedmično, umesto kao dosad samo jednom – kaže načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić.

Predsednik Saveta MZ u Radenkoviću Uroš Veselinović podseća na to da zgrada nije u funkciji duže od 15 godina, pre sedam leta je saniran krov, ali nije bilo uslova za pružanje zdravstvene zaštite, pa su medicinske usluge pružane u iznajmljenom prostoru…

Uz napomenu da se završetak planiranih radova očekuje za dva i po meseca, direktor Agencije za ruralni razvoj Sremske Mitrovice Petar Samardžić naglašava da je ovogodišnji budžet lokalne samouprave većinom usmeren upravo ka infrastrukturnim projektima po okolnim selima.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here