Počinje izgradnja kružnog toka kod naplatne rampe

0
1799

Novi kružni tok, još jedna investicija JP „Putevi Srbije“ gradi se na jednoj od najgorih saobraćajnih tačaka u gradu, a to je izlazak s naplatne rampe i ulazak u Sremsku Mitrovicu, odnosno takozvanoj Radinačkoj petlji.

Tu postoji raskrsnica koja više ne može da odgovori tolikom broju vozila i vrlo je opasna. Nažalost, imamo dosta saobraćajnih nesreća na toj raskrsnici jer je prilično nepregledna i spora za nivo saobraćaja koji trenutno postoji. Na tom mestu biće urađena moderna kružna raskrsnica koja će rešiti probleme ulaska na auto-put i izlaska. s njega. Tu se ukršta i put za Velike Radince, kao i za Industrijsku zonu, te će taj kružni tok sprečiti saobraćajne nesreće – objasnio je gradonačelnik Vladimir Sanader.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice započeli su uklanjanjem stubova javne rasvete. Kako je ova raskrsnica i do sada bila nebezbedna, što je i osnovni razlog rekonstrukcije, lokalna samouprava apeluje na vozače da oprezno voze na ovoj lokaciji radi sopstvene sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Radovi će trajati 60 dana tokom kojih će se saobraćaj odvijati usporeno. Obustave saobraćaja neće biti. Vrednost radova iznosi oko 40 miliona diara, a finansirani su od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije”. Izvođač radova je „Sremput”.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here