Počinje izgradnja nove fiskulturne sale u Mačvanskoj Mitrovici

0
1252

Posle završetka zgrade Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, početkom ove godine najavljen je i završetak sportske sale. Kako se najavljuje, biće to moderan sportski objekat izgrađen upravo u jednom od najvećih mesta na prostoru Grada Sremske Mitrovice. Za očekivati je da će ovaj sportski objekat zadovoljiti potrebe dece i odraslih za celo podrućje severne Mačve, koje administrativno pripada Mitrovici.

Kako je rekao zamenik mitrovačke gradonačelnice Petar Samardžić, prvog septembra počeće radovi na izgradnji fiskulturne sale, a ova kapitalna investicija realizovaće se uz pomoć Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine kao i mitrovačke lokalne samouprave i koštaće 430 miliona dinara.

Osim fiskulturne sale, u objektu će biti smeštene i svlačionice sa toaletima i tuševima za dečake, devojčice i nastavnike ili trenere, toalet za osobe sa invaliditetom, spravarnica, tribine na dva nivoa sa 205 sedećih mesta, zatim kuhinja sa pomoćnim, pratećim prostorijama (magacinskim prostorom, prostorom za pranje sudova…), velika trpezarija kapaciteta 120 stolica, garderober, kabinet za tehničko obrazovanje, prostor za dnevni boravak, stan za domara sa radionicom.

Projekat će biti realizovan dvofazno, siva faza će biti završena do kraja ove godine, a zatim u sledećoj je planirano opremanje i parterno uređenje. 

Između ostalog, ovde će biti i sedište trenutno aktuelnih klubova poput KK „Podrinja” da može da igra u modernoj sali sa publikom uz podršku Mačvana.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here