Podela sportske opreme fudbalskim klubovima iz Srema i Novog Sada

0
582

Na terenu koji nosi naziv po najpoznatijem mitrovačkom fudbaleru Branislavu Banetu Ivanoviću predstavnici lokalne samouprave, u okviru akcije podele opreme klubovima, dočekali su delegaciju Fudbalskog saveza Srbije.

Svečanom uručenju opreme, pored zamenika predsednika FSS Nenada Bjekovića, prisustovali su i predsednik FS Vojvodine Dragan Simović, generalni sekretar FS Vojvodine Miodrag Cvijić, ministar poljoprivrede Branisav Nedimović, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo i predsednik FSG Sremska Mitrovica Ratko Grabić.

U našem gradu ponikli su brojni fudbaleri koji su nastupali u velikim srpskim i evropskim klubovima, postali državni reprezentativci i u najboljem svetlu predstavljaju Srbiju i srpski fudbal u celom svetu, po jednom od tih fudbalera upravo i teren na kojem smo se danas okupili nosi ime. Ulaganje u ove male fudbalske klubove od krucijalnog je značaja, a ovakve donacije su dragocene. Prirotitet je konstantno ulaganje u unapređenje uslova rada ovih klubova, u omasovljavanje članstva i rad na kvantitetu iz kojeg će se vremenom izroditi kvalitet. To se jedino može postići ulaganjem u sportske radnike, sportsku infrastrukturu i sportsku opremu.”- naglasio je zamenik mitrovačke gradonačelnice Petar Samardžić tokom dočeka, dodajući:

Mitrovica je poznata kao grad koji ulaže u sport, u fudbal. Poslednjih godina rekonstruisali smo nekoliko fudbalskih sportskih terena, jedan u nizu jeste i fudbalski teren u Naselju 25. maj sa veštačkom travom koji nam puno znači za treninge naših fudbalskih klubova, posebno kada su loše vremenske prilike, a ceo projekat rekonstrukcije tog igrališta realizovan je zahvaljujući sredstvima Fudbalskog saveza Srbije. Imamo i velike planove, jedan od planiranih projekta jeste izgradnja i gradskog fudbalskog stadiona,” – zaključio je Samardžić.

Na terenu „Bane Ivanović” u našem gradu, podeljeno je po 25 garnitura sportske opreme predstavnicima Područnog fudbalskog saveza Srema i Fudbalskog saveza Novog Sada. Iz svake opštine donacije su dobila četiri fudbalska kluba. Sa naše teritorije opremu su dobili „LSK” Laćarak, „Planinac” Ležimir, „Fruškogorac” Manđelos i „BSK” iz Bešenova.

Mislim da je veliki doprinos kad amaterski, manji klubovi dobiju ovakvu opremu jer je ovo podneblje  dalo mnogo vrhunskih fudbalera, mnogo državnih reprezentativaca i nadam se da će se taj trend nastaviti.”- zaključio je Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here