Podeljena auto sedišta za mitrovačke bebe rođene u februaru

0
605

Nastavljena je akcija Grada i Saveta za bezbednost saobraćaja u kojoj je podeljeno još besplatnih auto sedišta roditeljima mitrovačkih beba, ovog puta onima koje su rođene u februaru 2022. godine.

Od prethodnog meseca ove godine, Grad Sremska Mitrovica započeo je akciju podele auto sedišta kao poklon Grada svim bebama koje su se rodile i koje će biti rođene tokom 2022. godine.

Po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, cilj akcije je povećanje bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

Tokom februara u Sremskoj Mitrovici rođene su 44 bebe, iskoristio bih priliku da čestitam roditeljima i pozvao bih sve ostale roditelje koji smatraju da ispunjavaju pravo na ovaj poklon Grada, a iz bilo kog razloga nisu se našli na ovom spisku za uručenje, da se obrate Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove. Imali smo slučajeva da su se majke porodile van teritorije Grada Sremska Mitrovica, u porodilištu u Novom Sadu, u Beogradu i ostalim mestima, jako teško dolazimo do takvih kontakata, tako da bih sve njih zamolio da se jave, kako bismo proverili podatke i kako nijedna mitrovačka beba ne bi ostala uskraćena za ovaj poklon Grada.”- objasnio je Samardžić.

Pored toga, svim prvorođenim bebama Grad pruža i novčanu podršku od 30.000 dinara, uz podršku sa republičkog nivoa u iznosu od 300.000 dinara jednokratno.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here