Podignuta optužnica protiv oca osumnjičenog za obljubu nad detetom u Sremskoj Mitrovici

0
1047
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, podiglo je optužnicu protiv Marka K. (31) iz ovog grada, kojem se na teret stavlja krivično delo obljuba nad detetom, potvrđeno je Novostima u Višem sudu u ovom gradu, gde je optužnica dostavljena na proveru.

Otkad je uhapšen, u oktobru prošle godine, osumnjičeni otac nalazi se u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zatvora i njemu je produžen pritvor do 20. maja.

Ceo slučaj je “isplivao” u javnost kada je, i ne sluteći šta će čuti u lekarskoj ordinaciji, pradeda Đ. J. (71) doveo dečaka na pregled zbog zdravstvenih problema. Tada je mališan u razgovoru sa doktorom, žaleći se na bolove između ostalog i rekao da spava sa tatom i da ga on često dodiruje po intimnim delovima tela.

  • Pedijatar je odmah pozvao policiju, a istog trenutka o svemu je bio obavešten i Centar za socijalni rad, koji je preduzeo određene mere – kaže izvor iz istrage, koji ističe da u ovoj porodici ranije nije bilo nikakvih prijava nasilja.

Marko je u svojoj izjavi pred policijom i sudijom, negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret. On je rekao da je brižan otac i da nikada ne bi povredio svoje dete.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je živeo u odvojenoj sobi sa ocem, dok mu je majka, prema priči komšija, bila na radu u Italiji.

  • Kada se to desilo, dečakova majka je odmah stigla u Sremsku Mitrovicu. Sada ne viđamo ni nju ni dete. Da li ga je odvela sa njom preko ili su se preselili u neki drugi grad, ne znam – kaže jedna od komšinica iz ulice gde je Marko živeo sa sinom i dedom njegove supruge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here