Podignuta optužnica za ubistvo Veljka Vasiljevića: ČEKA SE POČETAK SUĐENJA!

0
3481

U Viši sud u Sremskoj Mitrovici stigla je optužnica protiv Dušana Milanovića (19), iz Laćarka, zbog ubistva Veljka Vasiljevića (17), takođe iz istog mesta, koje se dogodilo 12. januara ove godine.

Kako je rečeno iz ovog suda, optužnica je podignuta i nalazi se na ispitivanju. Dok porodica ubijenog mladića i dalje ne može da se oporavi posle zločina, otac pokojnog Veljka, Nikica, ne gubi nadu da će pravda biti zadovoljena, kao i da će se ubica najstrože kazniti.

I šest meseci nakon ubistva koje je potreslo selo, rodbina, prijatelji i poznanici obojice mladića ne mogu da se oporave od šoka. Pravi motivi ovog ubistva još nisu poznati.

Samo mi znamo kako živimo svih ovih meseci. Ja sam počeo da radim, teško mi je, pokušavam da dobijem odgovor zašto je to uradio, ali i dalje ga nemam – kaže Nikica.

I Veljkova majka Veliborka pokušala je da se vrati na posao. Nije, međutim, za to imala snage, posle dva dana morala je ponovo na bolovanje.

Kako nam govori neutešni otac, čuo je da je podignuta optužnica protiv osumnjičenog Dušana, ali ne krije razočaranje jer je očekivao da će ona biti za teško ubistvo.

I naš advokat se isto nadao, jer su postojali svi elementi. Zašto je tako sudija odlučio, ne znamo. Ono što smo uspeli da se raspitamo, za ovo delo njemu je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora. Ogorčen sam, moram da priznam – ne krije Veljkov otac.

Zločin koji se dogodio na dečjem igralištu u Ulici Slobodana Penezića, kada su se dvojica mladića prvo zakačila u gradu, a onda kada su se vratila svojim kućama, nastavila prepucavanje porukama na “Instagramu”, potresao je i njihove vršnjake. Prema istrazi, Dušan je Veljku poslao poruku da izađe na igralište, a kada je on došao, izbo ga je nožem. Dva puta u butinu, jednom u rame i srce. Ovaj poslednji ubod bio je očigledno fatalan za mladića.

Pravi motivi ovog ubistva još nisu poznati.

Porodica Vasiljević u subotu je davala šestomesečni pomen Veljku. Rodbina, prijatelji, komšije, nakon obilaska groba nastradalog mladića, upalili su sveće i na mestu tragedije.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here