Podržite akciju doniranja telefona i tableta učenicima

0
186

Udruženje Sinhro MOZAIK iz Sremske Mitrovice, u saradnji sa bibliotekom “Gligorije Vozarević”, priključilo se akciji Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe, sa ciljem prikupljanja očuvanih pametnih telefona i tablet uređaja namenjenih učenicima kojima su oni neophodni za praćenje onlajn nastave i komunikaciju.

Nedostatak tehnike tokom pandemije Covid-19 uticao je na kvalitet života mnoge dece, ali sada svi zajedno možemo to da promenimo i pomognemo! Telefon ili tablet koji ne koristite i želite da donirate, treba da bude ispravan i očuvan, pri čemu manje Ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan.

Građani Sremske Mitrovice i okoline koji žele da pomognu učenicima, svoje uređaje mogu doneti u Biblioteku “Gligorije Vozarević” (odeljenje za odrasle) ili se javiti udruženju Sinhro MOZAIK slanjem mejla na adresu mozaik@sinhro.rs ili pozivom na broj 066-5026145.

Istraživanje koje je sprovelo Ministarstvo prosvete pokazuje da je glavni problem prilikom realizovanja nastave na daljinu nedostatak resursa i tehnologije. Slične podatke pokazuje i istraživanje Unije srednjoškolaca Srbije pod nazivom Pregled srednjoškolskog života tokom pandemije koje pokazuje da 37% učenika srednjih škola deli računar sa
ukućanima, dok skoro 15% nema pristup računaru uopšte (uključujući i telefone i tablete). Kada je reč o osnovcima taj procenat je još veći.

Cilj akcije je, pored pomoći onima kojima je potrebno, i razvijanje solidarnosti, empatije, zajedništva i ekološke svesti.

Akcija Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe pokrenuta je na teritoriji cele Srbije, a priključile su joj se mnoge organizacije i zainteresovani pojedinci. Akciju podržava Unija srednjoškolaca Srbije i Unija sindikata
prosvetnih radnika
koja će pomoći u tome da uređaji stignu do onih kojima su najpotrebniji.

(Branislava Ilić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here