Poklonjena lektira za školsku biblioteku u Grgurevcima

0
219

Povodom Dečije nedelje, direktorka mitrovačke Agencije za ruralni razvoj, Dušica Pavlović, posetila je područno odeljenje Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” u Grgurevcima i poklonila komplete lektira školskoj biblioteci.

 “Imam jako veliku želju i nameru da ovim počnem tradiciju podele ovakvih poklona svim našim školama na selu jer smatram da je ulaganje u decu, ulaganje obrazovanje naša budućnost. Dakle ovo je povodom Dečje nedelje ali i bez povoda želim da škole sve škole na selima krenu da dobijaju ovakve poklone.”- rekla je Pavlovićka tim povodom.

„Knjiga je najlepši poklon, pogotovo školi koja ima jako mali fond knjiga i odlično je što su u pitanju knjige koje im trebaju i koje oni čitaju. Mi smo ovim upotpunili naš fond biblioteke, valjda će škola živeti i valjda će biti dece. Radim u prosveti 38 godina i rekla bih da nekad treba stvarno, metaforički rečeno, čvrsta ruka. Deca se danas mnogo manje druže s knjigom, ko voli knjigu, voli, ko voli da čita, čita, ali takvih je sve manje. Decu je teško naterati da nešto pročitaju, a negativna ocena nije prava motivacija jer može da pročita, a da ne razume šta je pročitao”, rekla je Ljubica Laćarac Vasiljević, nastavnica srpskog jezika i književnosti u školi u Grgurevcima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here