Polaznici dramske sekcije održali Javni čas „Pričam ti priču“

0
494

Polaznici Dramske sekcije Kulturnog centra koja funkcioniše pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave predstavili su se u sredu 27. jula na šetalištu u Pećincima u okviru Javnog časa koji je simbolično nazvan „Pričam ti priču“.

U okviru programa predstavili su se: jedanaestogodišnji Mihajlo Božović iz Pećinaca („Tri praseta“), osmogodišnja Dunja Gajić iz Sremskih Mihaljevaca („Alisa u zemlji čuda“), osmogodišnji Nikola Gogoli iz Pećinaca („Palčić“), osmogodišnja Marija Gajić iz Sremskih Mihaljevaca („Crvenkapa“), jedanestogodišnji Ignjatije Topolski iz Pećinaca („Petar Pan“), trinaestogodišlja Ana Gajić iz Sremskih Mihaljevaca („Ružno pače“), jedanestogodišnji Lazar Ivković iz Karlovčića („Mačak u čizmama“), devetogodišnja Ivona Bojanić iz Pećinaca („Pepeljuga“), četranestogodišnji Jovan Jovanović iz Pećinaca („Pinokio“) i desetogodšnja Dunja Gajić iz Sremskih Mihaljevaca („Mala sirena“).

Jovan Jovanović iz Pećinaca koji već dve godine pohađa sekciju istakao je da mu je drago što ima priliku da u svom mestu besplatno pohađa časove glume:

Probe imamo tokom trajanja školske godine i to svake nedelje od 12 do 15 časova na sceni pećinačkog Kulturnog centra. Svake školske godine imamo javni čas na kojem prikažemo znanje koje smo stekli tokom višemesečnog rada. Bavljenje glumom mi je pomoglo da steknem više samopouzdanja prilikom javnog nastupa, ali i da se družim i zabavljam i tako kreativno ispunim svoje slobodno vreme.“ – rekao je Jovanović.

Javnom času su prisustvovali i roditelji polaznika koji su i sami bili deo nastupa, a među njima i Dragana Gajić, Dunjina i Vanjina majka:

Moje kćerke od ove školske godine pohađaju sekciju i ponosna sam što su večeras zajedno sa ostalom decom pokazali talenat sa prevelikom željom da se predstave u što boljem svetlu što im je i pošlo za rukom. Deca su svojim nastupima potvrdila da se trudom i zalaganjem mogu napraviti veliki uspesi i postići samosvest o pravim vrednostima, a u isto vreme se zabavljati i družiti.“ – istakla je Gajić.

Rukovodilac sekcije je student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodan Stanković iz Pećinaca:

Tokom ove školske godine polaznici su imali niz kreativnih i istraživačkih zadataka, a pored toga na probama smo se pored glume, bavili i dikcijom, scenskim pokretom i tehnikom glasa. Njihov zadatak je bio da u svoje ime ispričaju bajku koja ih se tiče, prethodno smo ih zajednički odabrali uzimajući u obzir njihov senzibilitet i interesovanja. Posebnost ovog časa bila je i to što je i publika bila deo njihovog nastupa.“ – istakao je Stanković i pozvao svu zainteresovanu decu da se tokom septembra upišu u dramsku sekciju.

Nakon završenog časa polaznicima su uručene diplome za uspešno savladane časove glume u okviru Dramske sekcije tokom školske 2021/2022. godine i knjige, a potom je u holu pećinačkog Kulturnog centra za polaznike i njihove roditelje organizovan koktel i posluženje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here