Polovičan uspeh mitrovačkih Olimpijaca: ZDELAR U POLUFINALU!

0
495

Mitrovčanin Bojan Zdelar reprezentativac Srbije u kajaku uspešno je startovao na Olimpijadi u Tokiju izborivši mesto u polufinalu kajakaških takmičenja.

On je u disciplini K-1 na 1.000 zauzeo drugo mesto i direktno se plasirao u polufinale.

Bojan je sve vreme kontrolisao trku, a takmičenje je završio u vremenu 3:45.074, što mu je donelo drugo mesto iza pobednika Aleha Jurenija iz Belorusije. On će već u utorak nastupiti u polufinalu ovog takmičenja.

Dragana Tomašević je učestvovala u kvalifikacijama takmičenja u disciplini bacanje diska. Hicem od 56.95 metara zauzela je 26. mesto od 31 takmičarke. Time je završila takmičenje na Olimpijadi u Tokiju.

Bilo je to njeno peto učešće na Olimpijskim igrama (Atina2004. /38. mesto/, Peking 2008. /13. mesto/, London 2012. /19. mesto/, Rio de Žaneiro 2016. /19. mesto/, Tokio 2021. /26. mesto/) i peti neuspešni pokušaj da se plasira u finale ovog najprestižnijeg takmičenja.

Takođe, ni Marija Vučenović nije uspela da se plasira u finale bacanja koplja.

Iz serije u seriju je popravljala rezultat, ali sa hicem od 58.93 metara zauzela je deveto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a u finale ide 12 najboljih takmičarki iz obe kvalifikacione grupe.

Nakon svoje discipline, Vučenovićeva se pojavila u medija centru gde je srpskim novinarima kazala da je zadovoljna svojim učešćem.

Dala sam sve od sebe. Sve što sam imala ovog jutra. Ovo mi je samo prekretnica za ovu godinu, ove sezone sam se osposobila da treniram kako treba. Verujem da ću naredne godine da budem bolja, a onda najbolja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here