Položeni venci u znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja

0
637

Polaganjem venaca i cveća na Spomen-ploču u Masarikovoj ulici obeležena je 23. godišnjica od početka NATO bombardovanja.

Minutom ćutanja, odata je pošta svim žrtvama bombardovanja. Vence i cveće u znak sećanja na stradale Mitrovčane na spomen-obeležje u ime lokalne samouprave položio je Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport.

Više od 2.500 građana Jugoslavije izgubilo je živote tokom NATO bombardovanja, od čega je pet žrtava bilo sa teritorije Sremske Mitrovice. Pored tgoa, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri.

Vence u znak sećanja na stradale, na spomen-obeležje su položili i predstavnici Vojske Srbije, Udruženja ratnih vojnih invalida i Udruženja srpskih ratnih veterana.

Četvorica Mitrovčana su izgubili živote kao pripadnici Vojske Srbije, u ratnim dejstvima, dok je Ljiljana Veliki bila civilna žrtva rata. Ona je poginula u dvorištu svoje kuće prilikom bombardovanja Kasarne „Boško Palkovljević Pinki”.

Poginuli su:

Milenko B. Božić, rođen 1979. godine

Miloje B. Jakovljević, rođen 1955. godine

Željko J. Varga, rođen 1966. godine

Zoran B. Veselić, rođen 1972. godine

Ljiljana Veliki, rođena 1960. godine

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here