POSLE PUTARA OSTALE RUPE: Prekinuli obnovu puta pre više od godinu i još nisu nastavili!

0
1334

Kada su majstori “Puteva Srbije” u julu 2019. godine došli u sremsko selo Rivica da obnove put Irig – Vrdnik, koji vodi kroz njihovo mesto, niko nije ni slutio da će od putara biti samo gore.

Jer, ekipe su napustile lokaciju u januaru 2020. godine a da posao nisu dovršile. Tako već više od godinu razrovani put pravi probleme vozačima, izazivajući kvarove na automobilima.

Ogorčeni meštani kažu da ih niko od nadležnih još nije obavestio koji su razlozi doveli do prekidanja ovog posla. Spremni su i da sami potraže odgovor ako treba i kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kada je započeta rekonstrukcija ovog puta, koji po projektu iznosi šest kilometara dužine, najviše su se obradovali Rivičani, koji svakodnevno putuju na posao ili pijacu u obližnja mesta. Kroz ovo selo koje ima oko 600 stanovnika, veliki broj vozila prođe tokom vikenda, kada ljudi nagrnu da uživaju u čarima turizma u obližnjem Vrdniku.

Sada nam je put gori nego što je bio, ne zna se sa koje je strane lošiji ulaz u selo. Uradili su ivičnjake i kanale za odvod atmosferskih voda, a proširenje deonice ostalo je u rupama, pa kada se mimoilaze dva vozila na jednom guma mora da strada – govori predsednik Saveta Mesne zajednice Rivica Slaviša Smiljanić, dodajući da i to što je do sada urađeno propašće dok se radovi opet ne nastave.

Na njegovu priču nadovezuje se i član Saveta MZ Rivica Miodrag Ćirić, koji kaže da oni nemaju kome da iznesu probleme, jer niko i ne želi da ih sasluša, počev od lokalne samouprave.

Tokom radova koje finansiraju “Putevi Srbije”, izvođač radova uklonio je bele linije na putu, branike na krivini, a na deonici nedostaju i pojedini znaci. Znakovi koji su označavali da su u toku radovi oboreni su na zemlju, a svi su izgledi da još jedno izvesno vreme neće biti vraćeni u vertikalu.

Od sada kada budemo imali štete na automobilima, račune od popravke slaćemo na adresu “Puteva Srbije” – ogorčen je Svetozar Antonijević.

Iz “Puteva Srbije” su potvrdili da su radovi prekinuti u januaru 2020. Ne navode, međutim, iz kojih razloga su prekinuti radovi, niti kada bi trebalo da budu nastavljeni.

Posao je urađen u dužini od četiri kilometra i ostalo je da se obave radovi na cementnoj stabilizaciji kao i završni slojevi asfalta. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o nastavku radova – navode “Putevi Srbije”.

(Smiljka Kostić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here