Potvrđena optužnica protiv oca iz Sremske Mitrovice za obljubu sina (5)

0
1536

Protiv okrivljenog Marka K. (31) iz Sremske Mitrovice, koji se tereti za krivično delo obljuba nad detetom, potvrđena je optužnica, a glavni pretres je zakazan za 31. avgust, saznaje se u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

On se od oktobra prošle godine nalazi u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen do 13. septembra.

Marko K. je uhapšen 24. oktobra zbog sumnje da je obljubio svog sina, što je negirao na saslušanju 26. oktobra. Prema nezvaničnim saznanjima, on je tvrdio nije počinio delo za koje se sumnjiči, pravdajući se da nikada ne bi povredio svog sina.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično delo, a kako saznajemo, predlog za određivanje pritvora donet je, između ostalog, i zbog visine kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret, pri čemu je došlo do uznemiravanja javnosti.

Ovaj slučaj, koji je zgrozio javnost, otkriven je kada je pradeda petogodišnjeg unuka, odnosno sina Marka K, doveo kod lekara zbog određenih zdravstvenih problema. Starac je primetio tragove krvi na dečaku i to prijavio pedijatru koji je iz razgovora s petogodišnjakom uspeo da sazna da, između ostalog, mališan spava s tatom koji ga često dodiruje po intimnim delovima tela.

Lekar je odmah o svemu obavestio policiju i Centar za socijalni rad, a otac mališana je uhapšen.

Marko je živeo sa sinom i supruginim dedom, dok je ona radila u Italiji. Prema rečima komšija, on se “udao” u tazbinu, delovao je kao brižan otac, a u porodici ranije nije bilo nikakvih prijava nasilja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(mitrovica.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here