POVODOM 77. GODINA OD OSLOBOĐENJA ŠIDA: Ciklo-kros trka „Šestodecembarski CX“

0
560

U nedelju, 5. decembra Šid će biti domaćin najboljim biciklistima Srbije, koji će u okviru Zimskog ciklusa ciklo-kros takmičenja ( „CX LIGA“) učestvovati na trci „Šestodecembarski  CX“  koji se organizuje u čast 77 godina od oslobođenja ovog sremskog  grada“ .

Ciklo-kros trke izazivaju  sve veću pažnju među poklonicima ovog atraktivnog, ali veoma zahtevnog sporta, pa se očekuje  veoma dobar odziv takmičara. Staza, kružna,  je pripremljena po najvišim standardima i ima dužinu od 2.050 metara. Najavljeno je učešće takmičara iz velikog broja srpskih klubova sa takmičarima u svim kategorijama.

Prvi će se na startu u 11,00 časova, pojaviti seniori i juniori. Oni će voziti po sedam krugova.

Iza njih, u 11,50 sati na stazu će seniorke,  juniorke i kadetkinje. Za njih je predviđena deonica od četri kruga.

Kadeti, mastersi i kategorija „Hobi“ takmičara imaće zadatak da što brže prevali pet krugova. Start ove skupine je u 12,20 časova.

Od njih srpski biciklizam veoma mnogo očekuje u skorijoj budućnosti, a oni to iz nedelje u nedelju, od trke do trke i pokazuju sjajnim vožnjama – Mlađi kadeti i poletarci startuju u 13,00 časova i pred sobom će imati dva kruga. Takozvani „mali krug“, nešto izmenjenu i skraćenu stazu (1.100m),  voziće najmlađe kategorije srpskih biciklista. Mlađe kadetkinje i poletarci voziće , sa startom u 13,20 sati  tri, a u 13,40 časova  mlađi poletarci i mlađe poletarke dva mala kruga.

Organizator je Biciklistički klub „Jednota“ iz Šida i Biciklistički savez Srbije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here