Povodom Dečije nedelje gradonačelnica posetila Predškolsku ustanovu

0
378

Povodom Dečije nedelje, mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović, posetila je decu Predškolske ustanove „Pčelica”  i uručila im poklone u vidu igračaka i didaktičkog materijala.

Razgovarajući sa mališanima o njihovim željama i potrebama, gradonačelnica je naglasila da se lokalna samouprava trudi da se poboljšaju uslovi za boravak dece u predškolskim ustanovama, kao i u osnovnim i srednjim školama i dodala:

Podsećam da je izgrađen vrtić u Laćarku, a nastavljamo sa tom tendencijom, ovaj vrtić u naselju Stari most treba da se rekonstruiše, projekat je urađen i u narednom periodu očekujemo da ćemo početi sa samim radovima. Kao što je već prethodno bilo najavljeno gradićemo vrtić u naselju Mala Bosna ali nam je takođe u fokusu i vrtić u Mačvanskoj Mitrovici koji zahteva, ne rekonstrukciju, nego potpunu izgradnju.”

Po rečima direktorke Predškolske ustanove „Pčelica”, Biljane Cvijetić, svake godine se Dečja nedelja  realizuje u cilju poboljšanja položaja deteta, kako bi se skrenula pažnja najšire javnosti na prava i potrebe dece.

Tokom obeležavanja Dečje nedelje u svim vrtićima se organizuju i realizuju raznolike aktivnosti, izdvojila bih maskenbal u vidu sportskog dana ili Sportski dan pod maskama gde su se deca uživela u neke svoje uloge. To je organizovano u vrtiću „Čuperak”, sutra će se organizovati radionice sa udruženjem ekologa u Vrtiću „Leptirić” u naselju Orao. Tradicionalno deca koja pohađaju pripremni predškolski program odlaze u posetu biblioteci gde se učlanjuju i gde se realizuju aktivnosti prilagođene tom uzrastu. Organizujemo još aktivnosti tipa „Deca deci“, kada deca pripemaju poklone i poklanjaju ih deci iz drugih vaspitnih grupa, takođe imamo dan „Vaspitači deci“ kada vaspitači priređuje predstave za decu, „Kuvarice deci” kada kuvarice spremaju torte. Tako mi na simboličan način poklanjamo pažnju jedni drugima.” – objasnila je Cvijetićka obraćajući se javnosti tokom posete gradonačelnice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here