Povoljnija epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici

1
1716

Dva puta nedeljno iznose se podaci o broju zaraženih Kovidom 19 na teritoriji Sremskom okruga i Grada Sremske Mitrovice, a održana je i konferencija za medije na kojoj su saopšteni podaci za 1. i 2. avgust.

Epidemiološka slika u Sremu i u gradu na Savi stabilna je, a od početka juna testirano je ukupno 2750 ljudi. U Sremskoj Mitrovici trenutno je aktivnih slučajeva Korona virusa 129, dok je izlečenih za poslednja dva dana 13, a ova brojka predstavlja očekivanu zaravan u broju obolelih posle koje sledi i pad brojeva..

Nadležni Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici ističu da to što je povoljnija epidemiološka slika u gradu ne znači da oprez nije potreban, kao i poštovanje mera.

Već duže vreme broj pacijenata u mitrovačkoj Opštoj bolnici je približno isti, a od poslednjeg izveštaja bio je jedan smrtni slučaj od Kovida 19 pacijenta koji je bio na respiratoru više dana.

Broj javljanja u Kovid ambulantu koja se nalazi na bolničkom prijemu Opšte bolnice je za oko 20% manji nego prethodnog vikenda. Tamo radi 8 lekarskih timova u smenama od 24 sata dežurstva.

Prema rečima nadležnih u vezi sa epidemijom Korona virusa, nalazimo se u povoljnijoj epidemiološkoj slici posle koje bi trebao da usledi i pad broja obolelih, ali je odgovornost prvenstveno na nama kao pojedincu te se upućuje apel za poštovanje socijalne distance i nošenje zaštitne opreme u vidu maski i rukavica.

(Ž. N./SMP)

1 COMMENT

  1. A koje zabranio lekarima da daju izjavu po pitanju COVIDA u SM i kakvi su to lekari koji se boje da kažu pravu istinu? I onda se AV i politička klika pitaju zašto iole misleći narod više nikome ne veruje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here