Poziv Mitrovčanima da učestvuju u participativnom budžetiranju

0
664

Lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici pozvala je i ove godine sugrađane da učestvuju u procesu pripreme budžeta za narednu, 2023. godinu i podnesu svoje predloge.

Participativno budžetiranje predstavlja način da građani predlože na šta bi mogao da se troši novac iz gradske kase. Od 14. septembra građani, mesne zajednice, udruženja građana mogu da dostavljaju predloge projekata na mejl ili putem gradskog Uslužnog centra.

Bitno je da navedu koji se efekat postiže tim projektom i kojoj ciljnoj grupi je namenjen, a što se tiče same vrednosti projekta verovatno će kasnije biti potrebno da se izradi tehnička dokumentacija, pa ćemo to sve prepustiti stručnim službama našeg Grada. U ovom koraku, kod participativnog budžetiranja najbitnije nam je da stignu neke dobre ideje, dobri predlozi,” pojasnio je Uroš Veselinović, pomoćnik gradonačelnice.

Predlozi mogu da se šalju do 23. septembra, nakon čega će biti formirana komisija pri Gradu koja će izabrati pet najboljih projekata. Tih pet projekata biće objavljeno na sajtu Grada i putem ankete će se odlučiti koji projekat će biti realizovan.

Po Veselinovićevim rečima, ove godine uvode se novine u kampanju inforisanja građana:

Verovatno ćemo sa nekim od komunalnih preduzeća zaključiti sporazum o saradnji gde ćemo uz račune koje građani dobijaju, dostaviti i informaciju na koji način mogu predložiti projekt, odnosno na koji način mogu glasati za pet projekata koje je komisija izabrala. Ono što je novina i što bismo voleli ove godine jeste da predlozi projekata budu takvi da se mogu uključiti i sami građani u njihovu realizaciju. Neka naše predlagače ne opterećuje to što se još ne zna iznos, to ćemo videti kada stignu predlozi i kad izaberemo pet najboljih projekata.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here