Poziv mladima na dobrovoljno služenje vojnog roka

0
1006

Ministarstvo odbrane javno je pozvalo mladiće i devojke sa teritorije Srema da se prijave da dobrovoljno služe vojni rok. To im daje mogućnosti da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom i steknu nova znanja, kao i da zarade.

Poziv mladićima i devojkama, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, uputio je major Miroslav Blagojević načelnik Centra Ministarstva odbrane u Sremskoj Mitrovici koji svojom nadležnošću obuhvata čitavu teritoriju Sremskog upravnog okruga. Zainteresovani mogu da se prijave da dobrovoljno služe šestomesečni vojni rok sa oružjem za septembarski uputni rok, a prijave traju do 31. avgusta.

Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, primaće i mesečnu platu u iznosu od oko 38.000 dinara. Takođe, vojniku se, za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, obezbeđuje naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, vojna odeća i obuća. Posle odsluženog vojnog roka, mladićima i devojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja,” rekao je major Miroslav Blagojević.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centru Ministarstva odbrane – nekadašnjem vojnom odseku.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here