Predavanje učeničkog parlamenta o zaštiti prirode

0
181

U amfiteatru Tehničke škole „Nikola Tesla” održano je predavanje na temu „Akademija o prirodi za ambasadore zaštićenih područja”. Predavanje je organizovano u saradnji mitrovačke Asocijacije učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola i Svetske fondacije za prirodu World Wide Fund for Nature.

Svetska fondacija za prirodu – WWF (World Wide Fund for Nature) postoji kao međunarodna nevladina organizacija već više od pola veka sa ciljem zaštite prirode. Deluje u više od stotinu zemalja na šest kontinenata uz pomoć više od pet miliona pristalica.

Misija ove organizacije je da zaustavi degradaciju životne sredine na našoj planeti i obezbedi budućnost u kojoj će ljudi živeti u harmoniji sa prirodom, da bi se to postiglo, WWF zajedno sa brojnim partnerima radi na očuvanju biološke raznovrsnosti i smanjenju ljudskog uticaja na prirodna staništa. Fokus organizacije je strateški usmeren na očuvanje ključnih predela i ključnih vrsta koje su od izuzetne važnosti za njihova staništa ili ljude.

 Na ovom predavanju predstavljen je projekat „Akademija o prirodi za ambasadore zaštićenih područja”. U projektu će učestvovati asocijacije učeničkih parlamenta, a to je projekat sa zaštićenim područjima nakon koga će naši članovi postati ambasadori zaštićenog područja, rekla je Sonja Tucaković koordinator Asocijacije učeničkih parlamenata.

WWF akademija za prirodu je osmomesečni obrazovni program za zaštitu prirode koji razvija ključne kompetencije nastavnika i njihovih učenika za aktivno učešće u zaštiti prirode. Učesnici uče o ekološkom otisku, aktivizmu, iskustvenom učenju i kako da promovišu svoje rezultate i zaštićena područja.

U isto vreme, zaposleni u zaštićenom području prolaze obuku o tumačenju i razumevanju prirode, razvoju i primeni obrazovnih aktivnosti zasnovanih na principima iskustvenog učenja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here