PREDIZBORNE KOALICIJE: Kusi i repati u borbi za fotelje

5
1066

Kao nikad do sada, političke stranke koje izlaze na naredne lokalne izbore, svesne svoje negativne slike kod birača, izlaz vide u, manje ili više neprincipijelnim koalicionim kombinacijama. Izuzetak, već po pravilu, predstavlja samo Srpska radikalna stranka.

Vladajući SNS na lokalne izbore izlazi u istoj koaliciji kao i na parlamentarne izbore. Sa levog krila društvo joj predstavljaju SDPS Rasima Ljajića, PUPS, kao u Pokret socijalista Aleksandra Vulina, dok joj desno krilo čine Nova Srbija i SPO Vuka Draškovića. Prvi na listi je, kako se i pretpostavljalo, sadašnji gradonačelnik Branislav Nedimović.

Demokratska stranka, pod sigurnom palicom neizostavne „sive eminencije“ Nenada Lemajića, na lokalne izbore izlazi na čelu sa doktorom Miroslavom Kendrišićem. Na listi će joj društvo činiti kadrovi Nove stranke ali i stranke mitrovačkih Hrvata (DSHV).

Ucveljeni socijalisti, ostavljeni od svog dugogodišnjeg partnera PUPS-a, ovog puta nastupaju samostalno, a listu predvodi doktor Milan Latković. Kako se saznaje, na listi nema dosadašnjeg načelnika Sremskog okruga Ilije Milinovića niti trenutnog  pomoćnika gradonačelnika – penzionera Tomislava Ožegovića. Kako se čini, pomenuta dvojica su zaposlili sve svoje u porodici, pa im politički angažman više ne predstavlja prioritet.

Na čelu liste pod nazivom Ujedinjena opozicija Mitrovice, nalazi se već dobro poznati Aleksandar Prodanović, kadar nekadašnjeg DOS-a, jedan od najzaslužnijih za privredni i ekonomski sunovrat grada na Savi. Po čemu je on opozicija, teško je odgonetnuti, osim ako je reč o pokušaju sabiranja tri nule (SDS Borisa Tadića, ZZS Dušana Petrovića i Vojvođanskih republikanaca)  kako bi se prebacio famozni izborni prag od pet  procenata za ulazak u lokalnu skupštinu.

Saznaje se i da su pomenuti Republikanci Vojvodine u totalnom unutrašnjem raspadu zbog ove koalicije sa Prodanovićem.

83a24765ae9a625585e1b835f7d279a4Vredno je spomenuti i koaliciju stranke Čankovih ligaša i LDP-a na čijem su čelu bivši kadrovi tzv. „autonomaša“. S obzirom na prognoze, od ove koalicije ne treba očekivati neko veće iznenađenje. Potpuno je izvesno da će igrati marginalnu ulogu – u rangu statističke greške.

Mitrovački DSS, na čelu sa Vasom PDV, Vesnom Vladisavljević, Zoricom Gašpar i još nekolicinom anonimusa, svoje tragove pokušava sakriti u koaliciji sa Narodnim pokretom DDD, odnosno strankom koja je registrovana kao manjinska romska partija. Hoće li Vasa PDV uz pomoć Roma, preveslati mitrovačke birače i dosegnuti broj glasova neophodnih za ulazak u lokalnu skupštinu, znaćemo već 24. aprila uveče.

Pored ovih, u najavi su i samostalne liste Srpskog pokreta Dveri na čelu sa doktorom Milanom Maslaćem, kao i Srpske radikalne stranke, za koju se još ne zna ko će je predvoditi.

Pored njih, u fazi prikupljanja potpisa za podršku listi nalaze se i : Zelena stranka, pokret Dosta je bilo Saše Radulovića i koalicija Levica Srbije – Pokret za preokret.

Koliko će lista za gradske izbore biti na glasačkom listiću, znaće se 8. aprila kada se liste zaključuju.

 

M. M.

5 COMMENTS

  1. Moze li Narcisa, jednom u zivotu da napise normalan clanak i da potpise svoje ime a ne da se skriva iza koje kakvih inicijala?

  2. Покрет Динара-Дрина-Дунав је ромска организација, тако испада да смо ми Срби пореклом&протопореклом из западних српских кракева : Роми?? Ово је геноцидашка свињарија и ДСС је ту у коалицији да подржи етноцид?? Зло – војвода Момчило је давно таквима рекао: ,,Знам ја вас – је*о , ја вас!!” Срби не смеју гласати за ту геноцидну опцију!

    • Na čelu pokreta Dinara-Drina-Dunav je čovek koji se, za vreme ratnih dešavanja u Hrvatskoj, šetao po Novom Sadu, a sada se bori za srpstvo, moral, pravdu,…Smešno, zar ne!?

  3. Otkud Pajtiću pare za bilborde po Mitrovici? Još ih ni najaca stranka nema. Da objasni ekipa oko DS u SM ono sa podmetnutim računima nasem Budzetu grada. Tó su pare mitrovcana.

    • Gospodine, te pare im je dao onaj za koga ćete glasati! Pogledajte taj račun, glasi na M.E.R., i to je do skoro koristio sadašnji gradonačelnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here