Preko leta besplatni treninzi za mitrovačke učenike

0
815

Svi učenici osnovnih škola na području Sremske Mitrovice, ovog leta imaju prilike da besplatno treniraju bilo koji od 15 sportova koji su u ponudi u okviru tradicionalne manifestacije “Leto na Savi”.

Škole sporta organizuje lokalni gradski Sportski savez u saradnji s klubovima, trenerima i profesorima školica sporta, a sa decom rade licencirani treneri.

Ideja organizatora je da u okviru ove manifestacije, koja svake godine počinje sredinom jula i traje skoro do kraja leta, motivišu decu da treniraju i bave se sportom.

Ono što je ostalo nepromenjeno godinama do sada jeste da su svi sportski sadržaji tokom leta, sve manifestacije, takmičenja, treninzi potpuno besplatni za svu decu i ne postoji nikakva diskriminacija. U Sremskoj Mitrovici ima 56,7 odsto dečaka i devojčica koji su u svakodnevnom trenažnom procesu, a nama je cilj da broj dece koja redovno treniraju bude još veći”, objašnjavaju u Sportskom savezu grada.

Ovakav program preko leta, kada deca mogu da se oprobaju u bilo kojem od 15 ponuđenih sportova, omogućava učenicima da lakše odaberu onaj koji im najviše odgovara i koji bi mogli da treniraju svakodnevno.

Ono što mi, kao Savez, ne možemo da garantujemo jeste da li će svaki klub nakon što prođe ovaj letnji program, nuditi besplatne treninge i tokom cele godine, ali naša intencija i jeste bila da isforsiramo upravo one klubove kod kojih, inače, nema članarine i da deca, bez obzira na finansijske mogućnosti svoje porodice, mogu da se bave sportom i treniraju ono što vole“, kažu organizatori.

(S. P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here