Prijava za popisivače traje do 5. avgusta

0
385

Na osnovu Zakona o Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine, Republički zavod za statistiku objavio je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače. Javni poziv je dostupan do 5. avgusta i na njega imaju pravo da se prijave sva lica.

„Prevashodno akcenat je na nezaposlenim licima, da im se da prilika da steknu radno iskustvo ali se mogu javiti i redovno zaposleni. Našem gradu potrebno je 145 popisivača, sva zainteresovana lica mogu se prijaviti onlajn na sajtu Republičkog zavoda za statistiku. Aplikacija je  jednostavna, ostavljaju se osnovni podaci, podaci o stručnoj spremi, radnom iskustvu, učestvovanju u prethodnim popisima, to je jedan deo koji će se bodovati, a drugu deo za bodovanje je testiranje osnovnog rada na računaru.”- rekao je načelnik Uroš Veselinović, dodajući:

“Tokom popisa 2011. godine koristili su se obrasci za popunjavanje, a sada se sve radi preko aplikacije i naši popisivači će dobiti laptove koje nositi na teren. Predviđeno je da budu angažovani od 23. septembra, napomenuo bih za sva lica koja imaju prijave na umu, da će početkom septembra biti organizovana obuka za njih u trajanju od 5 dana u intervalu od 9 do 17 časova. Obuka će biti u Gradskoj kući i na drugim punktovima koji će se kasnije formirati. Zamolio bih naše stanovništvo da omogući popisivačima da se uradi popis, svi će imati legitimacije, cilj je isključivo statistički, nema nikakvih drugih podataka. Naknada je 82 dinara po domaćinstvu, a koliko će dobiti zavisi od njihovog rada na terenu, ali po nekom proračunu mogu da ostvare naknadu između 40.000 i 60.000 dinara, biće plaćen putni trošak i mobilni telefon,“- objasnio je načelnik Uroš Veselinović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here