Prijem za odbojkašice „Srema” prvakinje Srbije i Vojvodine

0
475

Povodom ostvarenja jednog od najvećih uspeha na takmičenjima mlađih kategorija u istoriji mitrovačkog sporta, u Gradskoj kući, organizovan je prijem za odbojkašice Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem”, prvaka Vojvodine i Srbije, u kategoriji pionirki i pretpionirki.

Talentovane igračice mlađih kategorija Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” prvakinje su države u odbojci, prethodno su osvojile i Prvenstvo Vojvodine, dok su predpionirke prvakinje Vojvodine.

Tokom prijema, načelnik resorne gradske uprave Vasilj Ševo rekao je:

Moram da se pohvalim činjenicom da je Sremska Mitrovica među par opština u Srbiji koja je sprovela do kraja svoja školska takmičenja na svim nivoima, čak smo bili domaćini republičkih takmičenja na kojima smo osvojili puno medalja. Ova deca su takođe bili učesnici tih takmičenja i gradski ženski odbojkaški klub prepoznao je potencijal u ovoj deci tako da je sa svojim stručnjacima i njihovom upornoću došlo do toga da se oni nalaze ovde gde se nalaze. Oni su pravi promoteri svoga kluba i svoga grada.

Kako je naveo, ovaj klub iz godine u godinu raste, biva sve bolji i bolji, infrastukturno jači i postao je brend, ne samo ženske odbojke u našem gradu, nego brend sremskomitrovačkog spota.

Drugi klubovi mogu da se ugledaju na ovaj klub, on može da bude reper i pokazatelj kako se jedno sportsko udruženje podiže na prave noge i koji je recept da se bude uspešan. Posebno bih zahvalio trenerima koji su uspešno selektirali, napravili pravu ekipu, uspostavili neku hemiju među njima i osvojili sve ovo”, dodao je Ševo.

Četiri Sremove igračice su i reprezentativke Srbije u pionirskoj konkurenciji Mihajlović Ana, Antić Jovana, Stanojević Mina i Roljić Bojana.

Ovu sjajnu generaciju pionirki čine sledeće igračice: Mihajlović Ana, Dudić Staša, Nedimović Lea, Stanojević Mina, Vasilić Magdalena, Stanković Dunja, Kapric Iva, Miladinović Mirna, Baunoh Jana, Pevac Tara,  Antić Jovana, Mihajlović Mina, Ivković Ana, Cvijetić Katarina sa trenerom Nikolom Kapricom i pomoćnim trenerom Katarinom Čutović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here