Proglašena lista “ZA KRALJEVINU SRBIJU” za lokalne izbore u Sremskoj Mitrovici

1
1581

Izborna komisija grada Sremska Mitrovica obavestila je da je koalicija “Za Kraljevinu Srbiju” podnela izbornu listu pod nazivom ZA KRALJEVINU SRBIJU (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) – dr Jelica Jelikić sa 21 kandidatom za odbornike mitrovačke grdske Skupštine na izborima raspisanim za dan 21.jun2020. godine.

Nakon izvršene provere Izborna komisija je utvrdila da izborna lista ispunjava sve uslove propisane zakonom za njeno proglašenje pa je donela rešenje o proglašenju ove izborne liste.

“Što se tiče koalicije ZA KRALJEVINU SRBIJU, treba reći da su nam već proglašene izborne liste za republički i pokrajinski parlament pod rednim brojem 6. Duhovni vođa koalicije je akademik Matija Bećković. Prvi na republičkoj listi je pukovnik Ljubinko Đurković, komandant odbrane Košara. Jedina smo stranka koja na čelo nije stavila svog lidera, već nestranačku ličnost.” –izjavio je Milivoje Todorović, predsednik gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije, dodajući:

“Kad govorimo o lokalu, nosilac liste je dr Jelica Jelikić. Sada kada je komisija proglasila listu, krenućemo u kampanju u kojoj ćemo sugrađanima predstaviti naš program. Akcenat je na otvaranju novih radnih mesta, podrška malim i srednjim preduzećima i oporavak sela.
Formiranje biznis inkubatora – sistema podrške perspektivnim idejama osoba koje ne poseduju početni kapital i razvoju novih malih i srednjih preduzeća.

Ukinuti davanje subvencija stranim kompanijama od 10 hiljada evra po radnom mestu i taj novac preusmeriti za podršku srpskom seljaku. Zalagaćemo se za jasnu svojinsku strukturu obradivog zemljišta, fer licitacija uz direktan prenos na lokalnoj televiziji.

Zalagaćemo se za uključivanje što većeg broja građana, a prvenstveno dece, u razne oblike sportsko-rekreativnih aktivnosti. Naš prioritet je masovan, besplatan,stručni sportski rad sa decom predškolskog i ranog školskog uzrasta i njihovo uvođenje u bazične sportove koji, kao deo procesa vaspitanja, doprinose celovitom razvoju ličnosti.”- naglasio je Todorović u izjavi datoj povodom proglašenja liste ZA KRALJEVINU SRBIJU (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) – dr Jelica Jelikić.

(M. Milivojević)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here