Proglašena vanredna situacija i u Beočinu

0
1908

Odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije u opštini Beočin uvedena je vanredna situacija.

Štab je doneo odluku na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području Beočina, opštine na Fruškoj gori.

Odlukom se zabranjuje okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizički distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite. U parkovima i igralištima dozvoljeno je okupljane do pet osoba, uz poštovanje mera zaštite, dok je u zatvorenom prostoru obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra. 

Takođe, zabranjuje se organizovanje svečanosti, kao i sportskih i drugih zabavnih manifestacija. Ugostiteljski objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi imaju radno vreme do 21 čas. Kafići sa baštom mogu da rade do 23 sata, ali u svakom trenutku mora da se poštuje odluka po kojoj za jednim stolom ne mogu da sede više od osobe, izuzev u situaciji kada su u pitanju roditelji sa maloletnom decom ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu.  

Navodi se i da u osnovnim školama treba da se odlože sva okupljanje, a prijemni i drugi ispiti da se organizuju uz mere fizičke distance i obavezno nošenje maski. Mere zaštite se moraju sprovoditi i u kozmetičkim i frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretana, dok se preporučuje najmanje jedna dnevno dezinfekcija zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.  

(021.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here