Program za dodelu 150.000 praznih kuća mladima na selu za mesec dana, useljenje već na leto?

0
7825

Kako je najavljeno iz Ministarstva za brigu o selu, privodi se kraju izrada programa za besplatnu dodelu približno 150.000 praznih kuća na selu mladim ljudima. Za očekivati je da će se za mesec dana ovaj program naći pred Vladom, nakon čega će biti objavljen konkurs, a njegova realizacija mogla bi da počne već za oko tri meseca.

Broj kuća na prvom konkursu, rekao je ministar Milan Krkobabić, zavisiće koliko će novca Vlada opredeliti za tu namenu, s obzirom će se tim sredstvima po tržišnoj vrednosti otkupljivati kuće od vlasnika ako žele da ih prodaju. 

Ministar je naglasio da će kuće moći da se koriste samo po predviđenim uslovima, pa mladi vlasnici neće smeti da ih prodaju, ustupaju ili izdaju, niti koriste za nešto drugo.

On je objasnio je da će program obuhvatiti tri kategorije mladih ljudi koji su zainteresovani – one koji već žive na selu u zajednici i žele da zasnuju svoje domaćinstvo, zatim različite stručnjake koji su potrebni za život na selu, na primer, iz oblasti agrara, tehnologije, medicine, stomatologije i slično, kao i mlade koji žive u gradu, a voleli bi da se oprobaju kao poljoprivrednici.

(B.K./agrofin.rs)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here