Protest mašinovođa zbog hapšenja kolege nakon nesreće kod Šapca

0
5791

Oko dvadesetak mašinovođa i drugog osoblja preduzeća “Srbija kargo” protestovalo je tražeći oslobađanje svog kolege koji je, prema njihovim rečima, neopravdano i protivzakonito priveden nakon nesreće koja se dogodila na pružnom prelazu Zminjak. Kako saznajemo, reč je o mašinovođi M.P. (46) iz sremskog sela Nikinci.

U nezvaničnom razgovoru rekli su da neki od njih u železnici rade i više od trideset i pet godina i da ne pamte da je ikada policija privela mašinovođu, a tužilac odredio pritvor. Privedeni mašinovođa je upravljao vozom i učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Zminjaka na deonici pruge Ruma – Brasina, na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom. 

Tom prilikom su poginuli vozač i suvozač iz automobila, dok je dvoje dece povređeno i prevezeno u bolnicu. Inače, istog dana isti voz naleteo je na još jedno vozilo na putnom prelazu, ali je lokomotivom upravljao drugi mašinovođa i u tom udesu nije bilo nastradalih.

Drugi udes se dogodio oko 17 časova na pružnom prelazu kod nekadašnje kapije 3 fabrike “Viskoza” kada je kompozicija naletela na zadnji deo automobila lozničke registracije.

Nakon protesta i posle saslušanja, Tužilaštvo je Osnovnom sudu u Šapcu predložilo da se M.P. odredi mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licem i posećivanja određenih mesta. Odnosno, mašinovođa će se u daljem postupku braniti sa slobode.

(podrinske.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here