“PRVA VARJAČA LAĆARKA 2021”: Predstavljamo prvih deset ekipa!

0
1356

Po rečima Darka Kikija Ilića, predsednika organizacionog odbora manifestacije “Prva varjača Laćarka 2021” iako je do održavanja ovog nezvaničnog svetskog prvenstva u kuvanju gulaša ostalo još 90 dana, već se prijavilo dvadesetak ekipa.

Iz Kuzmina svoje učešće potvrdila je ekipa “Admiral Bet” (kapiten lično Dragana Mirković) koji, kako kažu, dolaze pre svega radi dobrog druženja, a ako se malo karte poklope – neće se odreći ni pobede:

Da “Prva varjača Laćarka 2021” pomera sve granice, svedoči i činjenica da postoji i ekipa sastavlejna isključivo od dama, a ekipa se zove “Očajne domaćice” na čelu sa Jovankom Radić. Po njihovim rečima, one se već smatraju pobednicima, tokom prvenstva demonstriraće svoje kulinarske veštine u nameri da opravdaju laskavu titulu “kraljice varjače”!!!

Iz Kuzmina stižu prekaljeni borci koji jeste da su se jedva skupili, jedva imaju za piće, jedva imaju za meso, jedva ce doći i zato se ekipa zove “Jedva” na čelu sa Darkom Polićem. Ova tri stara asa su samo prethodnica glavnice ekipe koja stoji iza njih, a to su njihove supruge koji su motor ove cele operacije.

Dolazi i ekipa “Uspešni farmeri” na čelu sa kapitenom Jelicom Kuzminac. Kako nam je Jelica poručila oni dolaze da se takmiče i da pobede, a ako ne pobede organizator je u obavezi da ovoj ekipi ispeče jedno prase i da im pokloni dve gajbe hladnog piva zbog nanetog duševnog bola.

Lalić, selo u Bačkoj sa nešto više od 1000 stanovnika, u opštini Odžaci, predstavljaće ekipa “Pije pa cepa” na čelu sa kapitenom Jurajom poznatijem kao Juki.

Lalić u Bačkoj će ove godine imati čak dva predstavnika jer je svoju kandidaturu ozvaničila u grupa neustrašivih meštana ovog mesta pod originalnim anzivom “Ekipa iz Lalića – Lalićani”, a njihov kapiten je Zvonko Cingl. Kako su poručili široj javnosti, oni pre svega dolaze radi dobrog druženja, a rezultat im je u drugom planu.

Naravno, ne treba izostaviti i činjenicu da je svoju kandidaturu za osvajanje titule istakla i “Ekipa sa vikendice” sa kapitenom Vladimirom Ribarom. Kako nam poručuju njihov moto je: “Nije važno učestvovati,važno je pobediti.”

Jedna je od najiskusnijih ekipa iz laćaračkog kruga dvojke, iako je predvodi mlađani Zoran Jovanović, zvani Zoki (logično). Ekipa se zove “Nindža ratnici“, a jedini motiv učešća im je dobro druženje.

Zašto ne reći, jedna od najsimpatičnijih ekipa su strari znanci svih druženja od Dunava do Save, na čelu sa kapitenom Milanom Kljajićem, koji se zovu “Đikani“. Kako nam je Milan kratko poručio oni dolaze pre svega radi dobrog druženja a rezultat im je u drugom planu.

Narednoj ekipi treba li uopšte najava?! Od od devet učešća, dva puta su bili na tronu. Njihov naziv je “Kole i drugari”, na čelu sa kapitenom Srđanom Kuzmincem Kockicom.

Po rečima (doživotnog) predsednika organizacionog odbora Darka Ilića Kikija, ove godine broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju gulaša biće limitiran na 100, a zainteresovani se mogu prijaviti na mejl kikiikomsije@gmail.com ili na broj telefona 064-123-05-08.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here