PRVA VARJAČA LAĆARKA 2022: “Što beše daleko, sada je blizu!”

0
788

Do XI svetskog prvenstva u kuvanju gulaša ostalo je još mesec dana, a broj prijavljenih ekipa prešao je kotu 70. Za učešće u fer-plej borbi za najboljeg kuvara gulaša u svetu ostalo je samo još 30 slobodnih mesta.

Organizator je najavio i da će se, pored turinira najboljih kuvara, paralelno odvijati i sajamski deo manifestacije na kojem proizvođači mogu da prodaju svoje etno-proizvode ili proizvode iz svoje kućne radinosti. Još uvek proizvođači sokova, rakije i vina, kao i raznih etno proizvoda i  ručnih radova, mogu da se prijave predsedniku Organizacionog odbora Darku Iliću Kikiju kako bi se dogovorili oko svog prisustva manifestaciji.

Kontakt broj telefona je: 064-123-05-08, odnosno mejl: kikiikomsije@gmail.com

Za više informacija može se psoetiti i sajt: http://prvavarjacalacarka.rs/

Što bi naš narod rekao „Što je bilo daleko došlo je blizu“.Kod nas u komšiluku pripreme teku po planu ako nam Bog da zdravlja u nedelju 7. avgusta (a ima vas i od petka koji dolazite) se družimo.Za sve informacije sam na raspolaganju 24h dnevno.Moje selo Laćarak, moje komšije i ja ćemo se potruditi da vam budemo dobri domaćini na ovom druženju.– najavio je doživotni predsednik Organizacionog odbora Darko Ilić Kiki, dodajući.

Od 8 do 10 časova takmičarske ekipe preuzimaju po 2 kg mesa, majicu, tanjir u kojem će predati uzorak i to je sve besplatno. Oko 14.30 časova se predaju uzorci, a samo proglašenje pobednika neće biti pre 15 časova, dok žiri ne završi rad.”

Paralelno sa takmičenjem kuvara, 1. avgusta, prostor Komšijskog parka, na kraju Sremske ulice u Laćarku, biće prepuštan deci kojoj će se besplatno deliti kukuruzi, kolači i razne druge đakonije koje su spremili sponzori manifestacije.

Kao i svake godine, manifestacija „Prva Laćaračka Varjača 2022“ imaće i svoj humanitarni deo. I ove godine skuplja se pomoć za našu sugrađanku Natašu Nedić!

Inače, žiri će biti sastavljen od devet vrhunskih eksperata na čelu sa Aleksandrom Cindićem koji garantuje da će se odlučivati ni po babu ni po stričevima, u skladu sa kodeksom srpskog kulinarskog viteštva.

Kuva se gulaš, a od organizatora se dobija but, dok sve ostalo takmičari mogu sami dodati, na primer, junetinu, divljač, začine i slično. Kuva se na drvima, na plinu ili po izboru, jer to takmičari sami obezbeđuju.“- kaže Cindić.

I ovogodišnja manifestacija “Prva varjača Laćarka 2021” održava se pod geslom: „100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 posetilaca!

Sedmi avgust, Laćarak, Komšijski park pri kraju Sremske ulice i svi su pozvani!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here