Punkt za vakcinaciju ponovo u PSC „Pinki”

0
633

Krizni štab Grada Sremska Mitrovica doneo je doluku da se proces vakcinacije prvom, drugom i trećom dozom od 9. septembra nastavi u Poslovno – sportskom centru „Pinki”, odnosno na punktu koji je tu bio i ranije formiran. Punkt na Gradskoj plaži prestaje sa radom 10. septembra.

U PSC “Pinki” sugrađani mogu da prime vakcinu svakim radnim danom i vikendom od 8 do 16 sati. Vakcinacija se odvija i u zdravstvenim ambulantama u selima, uz primarnu zdravstvenu zaštitu, svim dozama.

„U ovom procesu učestvovaće zdravstveni radnici i drugo osoblje koji su već radili na procesu imunizacije. Apelujem i pozivam sve građane sa teritorije Sremske Mitrovice da se vakcinišu prvom, drugom dozom, da se vakcinišu i trećom, odnosno buster dozom kada dobiju poruku od eUprave i da na taj način zaštite svoje zdravlje, zdravlje svojih najmilijih, odnosno celokupne društvene populacije.”- rekao je načelnik Miroslav Jokić.

„Do ovog trenutka 3117 lica primilo je treću dozu, što je negde oko 5,08% punoletnih građana sa teritorije Opštine Sremska Mitrovica, zbog toga i otvaramo ovaj punkt kako bismo svih oko 35.000 naših građana koji su se vakcinisali prvom i drugom dozom, mogli u kratkom vremenskom periodu da vakcinišemo i trećem dozom. Vakcinacija građana iz Republike Srpske će se odvijati kada Vlada Republike Srbije da takvo uputstvo mi se i pripremamo za te aktivnosti. Podsetiću da je Grad Sremska Mitrovica vakcinisao negde oko 14.000 lica iz Bosne i Hercegovine i proporcionalno smo lideri po broju građana iz Bosne i Hercegovine koji je vakcinisan. Svi oni ili dobar deo njih sigurno će doći da primi treću dozu u Sremskoj Mitrovici”, dodao je Jokić.

Vakcine koja su dominantne, dostupne i na raspolaganju Mitrovčanima su „Sinofarm”  i „Fajzer”, a očekuje se da u narednim nedeljama bude dostupan i „Sputnjik V”. 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here