RADENKOVIĆ: Svečano otvorena rekonstruisana zdravstvena ambulanta

0
865

Mačvansko selo Radenković dobilo je kompletno rekonstruisanu zgradu Doma zdravlja. Kako su, tokom svečanog otvaranja izjavili nadležni, lekar će u objektu Doma zdravlja biti dežuran dva dana u sedmici, utorkom i četvrtkom.

U okviru adaptacije prostorija za buduću ambulantu, urađena je kompletna rekonstrukcija objekta, od krova, preko izolacije, fasade, elektro i vodovodnih instalacija, pa do krečenja i svih ostalih molerskih radova, a zamenjena je i stolarija.

Prisustvujući svečanom otvaranju, mitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader naveo je da Radenkovci dobijaju jednu od najlepših ambulanti u okolini.

Vrednost ove investicije je oko 7,5 miliona dinara. Inače, lokalna samouprava insistira da u svim selima imamo ambulante i nećemo ih gastiti, nego dodatno finansiramo deset lekara koji rade na seoskim područjima. Sledeća je ambulanta u Šašincima gde ćemo da gradimo nov objekat u centru sela jer je stari dosta devastiran. Nadam se da ćemo time skoro 100% zaokružiti priču o ambulantama u selima i skoro svako selo će i dalje imati i lekara, a spram broja pacijenata će imati toliko dana kada lekar radi u selu.”- objasnio je Sanader.

Projekat su finansirali Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i Grad Sremska Mitrovica.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here