Radovi na rekonstrukciji „Pinkijeve“ škole

0
616

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki”. Nakon fiskulturne sale na red je došla zamena unutrašnje stolarije.

„Pinkijeva” škola se nalazi u najstarijoj školskoj zgradi u Sremskoj Mitrovici. Datira iz 1959. godine i ovo je samo jedan od projekata koji je nastavak sanacije tog objekta.

Rekonstrukcija Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici nastavljena je zamenom stolarije. Radove je obišla gradonačelnica Svetlana Milovanović:

I dalje nastavljamo da ulažemo u obrazovanje kao što smo istakli da nam je to sada najvažnije. U Osnovnoj školi  „Boško Palkovljević Pinki” se menjaju svih 48 vrata na učionicama, osim bezbednosnih razloga koje ističem ovom prilikom, isto je tako bitno da se radi i o energetskoj efikasnosti što znači da će učenicima u samim učionicama biti sada još toplije. Sve činimo kako bismo poboljšali uslove rada boravka dece u školi, kao i njihovih nastavnika. Sredstva dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje su milion i po dinara”, rekla je, tokom obilaska radova, gradonačelnica Milovanović.

U narednom periodu u planu je sanacija dotrajalih podova u učionicama na drugom spratu, vađenje starog parketa koji datira takođe od datuma kad je škola napravljena i zamena najsavremenijim i po decu bezbednijim vinilom.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here